Tak jsem dneska ráno s hlavou plnou úvah o humanitární pomoci pro země třetího světa vyrazila do školy. Po pár minutách jsem se přistihla, že si z nepochopitelného důvodu pobrukuju „Polykej whisky a zvířenej prach, nesmí nás porazit strach. Až přejedem támhle ten pískovej plát, tak nemusíš se, už rudochů bát." Z nepochopitelného důvodu už proto, že tahle část je jediná, kterou aspoň trošku z té písničky znám. A navíc jsem se učila, takže bát se nějakých rudochů natož jedné učitelky...

Ano, asi tušíte správně, čekala mně moje panel discussion. Nejenom všichni kolem mě, ale i já sama jsem si tvrdila, že na tom přece nic není - ale věřte nebo ne, přesvědčit o tom, člověka, o kterém víte, že se umí anglicky možná tak představit, argumentovat neumí ani v češtině a nemá rád pozornost soustředěnou na sebe, není jen tak.

Každopádně pak mě málem porazily rozesmáté děti s aktovkami na zádech (nevím, jestli se tak těšily do školy, nebo se bály, že jim ujede autobus...), přišla mně suprová motivační SMS a moje nálada se rázem zvedla o několik stupňů.

Sice jsem si připadala trochu zvláštně a nepřipraveně, když některé z mých spolužaček spustily svůj naučený monolog, ale řekla jsem si: „Chutí do toho, půl je hotovo." A bylo. Než jsem se vzpamatovala, diskuze skončila. Duch Svatý je borec. Obdivuju, jak se vypořádal s mojí slovní zásobou skládající se z padesáti slov. Absolutně nevím, co jsem tam vykládala. Vím jen, že z poznámek, které se na mě usmívaly z papíru ležícího přede mnou, jsem nepoužila ani slovo.

Naše vyučující se buď umí výborně přetvařovat, nebo se jí to skutečně líbilo - to brzy poznám podle barvy políčka... Tak mě napadá, že jsem jí vlastně zapomněla říct, že zelená je moje nejoblíbenější barva, zato červené nijak neholduju. No snad se dovtípí.

Jinak pokud máte někdo zájem o základní informace týkající se podvýživy a sponzoringu dětí (in Czech, please 8-)) jsem plně k dispozici :o)

Na oplátku hledám někoho, kdo by mě naučil, jak se rozčtvrtit a být na několika místech zároveň. Zn.: Spěchá. Potřebuju aplikovat v pátek.

A nakonec pár myšlenek, které mě nejdou do hlavy:

1) Nápis na obchodu: AKVARISTIKA - POTŘEBY nejen PRO PSY
2) Z křížovky: tekuté výměšky = výkaly
3) Z ulice - maminka ke své dcerce: „Terezko, jak dělá tramvaj?"